Arheološki muzej grada Visa

5.0
Share
Save

Ovaj se muzej isplati posjetiti čak i ako niste zaljubljenik u arheologiju ili povijest. Smješten je u gradu Visu, u utvrdi Batarija, i u njemu se nalazi mnoštvo predmeta iz helenističkog razdoblja otoka (štoviše, ova je kolekcija najveći arheološki skup pronađenih predmeta iz tog razdoblja u Hrvatskoj). Uz njih, u muzeju možete vidjeti i predmete koji su stari Višani koristili u svakodnevnog životu, od posuđa i odjeće do ribarskog alata i brodske opreme.

 

Zvijezda muzeja, pak, je nevjerojatna kolekcija amfora koje su pronađene na lokalitetu u zaljevu Vela Svitnja. Od 643 amfore mnoge od njih su pronađene gotovo netaknute i izvrsno očuvane. Ovakvi se predmeti obično izlažu samostalno da bi se što bolje vizualno istaknule njihove karakteristike, no u ovom muzeju dosjetili su se izložiti amfore na isti način na koji su bile složene u potpalublju broda koji ih je prevozio.

 

Utvrda u kojoj se muzej nalazi također je zanimljivi dio povijesti otoka Visa, a sagradili su ju Austrijanci u devetnaestom stoljeću. Trenutno je muzej od ponedjeljka do petka otvoren dvokratno, od 9:00 do 13:00 te od 17:00 do 21:00, subotom od 09:00 do 13:00, dok je nedjeljom zatvoren. Cijena karte za odrasle je 20,00 kn, a za djecu 10,00 kn, što je i više nego pristupačna cijena za ovako zanimljiv i vizualno prelijep posjet muzeju.

See more about Island of Vis

№17 of 52 places in Island of Vis
№1453 of 2178 places in Croatia
№1 of 3 museums and galleries in Island of Vis
№101 of 175 museums and galleries in Croatia

Guides in this place

Location

Otok Vis

Place Location

Ul. Viški Boj 12, 21480, Vis

Reviews

5.0
(7 review)
Mateo
very good!!!
In Island of Vis we found 52 places. Show results