Ušće rijeke Neretve

4.0
Share
Save

Rijeka Neretva teče kroz Bosnu i Hercegovinu i susreće se s morem u Hrvatskoj, u blizini grada Ploča.

Ovo područje, odnosno Neretvina delta, močvarno je područje s preko tri stotine vrsta ptica i kao takvo drugo je po veličini ornitološko područje u Europi. Delta je možda poznatija po plantažama mandarina, koje se smatraju najboljima u Hrvatskoj, gdje ovo voće raste na plodnom tlu i pod savršenim mediteranskim suncem.

U rimsko doba ovaj je predio bio dio trgovačkog puta koji je povezivao grad Naronu (koja se nalazila u blizini današnjeg grada Metkovića) s drugim gradovima i naseljima na jadranskoj obali. Danas, osim promatranja ptica i šetnje u jedinstvenom krajoliku pješčanih riječnih plaža koji se protežu stotinama metara prema moru, delta ove rijeke izvrsno je mjesto za biciklizam i surfanje.

No, ne morate kajakariti ili biciklirati da biste doživjeli ovaj prekrasnan krajolik. Dok je delta odlično mjesto za aktivan odmor, njezine pješčane plaže i sprudovi, obrubljeni visokom travom i divljim cvijećem, okruženi borovom šumom, te more koje je na mjestima plitko više stotina metara, jedinstveno su mjesto za kupanje i sunčanje koje jednostavno morate posjetiti.

See more about Ploce

№5 of 5 places in Ploce
№1724 of 2178 places in Croatia
№1 of 1 rivers in Ploce
№4 of 7 rivers in Croatia

Place Type

rivers

Location

Ploče

Place Location

Ploče

Reviews

4.0
(7 review)
Mateo
very good!!!
In Ploce we found 5 places. Show results