Restoran Podanje nalazi se u sklopu OPG-a Podanje na otoku Lastovu, a svoje goste uspješno zadovoljava od 2007. Godine. Restoran se, sa prostranom terasom, smjestio u rustikalnoj kamenoj kući između maslinika i stoljetne češvine, koja za ljetnih vrućina stvara ugodan hlad. Restoran je baziran na vlastitom organskom uzgoju maslina, voća i povrća, što je glavni razlog zašto je njihov jelovnik promijenjiv s obzirom na sezonski urod. U ponudi se između ostalog nalaze: peka od mesa (kozletina, janjetina, teletina), peka od hobotnice (s epitetom „najbolja na Jadranu“), meso sa žerave po izboru, kuhano i pečeno povrće (blitva, bob, biži, tikvice, paprika, balanćana), bob sa sipom, hobotnica na gulaš i suha tabinja s patatama. Skoro sve namirnice su iz vlastitog uzgoja i pripremljene su prema receptima koji su se naslijedili od predaka.Vinska karta je bogata, sadrži brojne vrhunske hrvatske i strane etikete, te se savršeno sljubljuje sa jelovnikom. Stručno i ljubazno osoblje vrlo će vam rado pomoći u izboru, a na vama je samo da uživate u rapsodijama mirisa i okusa.