Croatia > Foods > Olive oil > Krk Island > Branko Jud olive oil

Branko Jud olive oil

4.8
Share
Save

OPG Branko Jud je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo iz mjesta Krk na otoku Krku. Njegovo imanje i uljara je nastala iz ljubavi prema maslinama i maslinovom ulju koja se prenosi generacijama. Dugovječna stabla maslina, plodno tlo i neprekidna tradicija maslinarstva na otoku, njihov su izvor svakodnevne inspiracije. Osnova maslinovog ulja uvijek je autohtona sorta Plominka, ali za savršenu mješavinu i bogatstvo okusa dodaju  maslinovo ulje sljedećih sorti - Drobnica, Levantinka, Pendolino, Leccino, Krčka debela, Buža, Rošinjola, Casaliva i Coratina. Plominka by Utla je monosortno maslinovo ulje od maslina koje se uzgajaju samo na sunčanom otoku Krku u Hrvatskoj. Ovo ulje izuzetne sorte ne proizvodi se nigdje drugdje u svijetu. Drugo ulje - Utla blend je mješavina ekstra djevičanskog maslinovog ulja.Proizvodnja samoga ulja je certificirano organska (bez dodataka ikakvih pesticida ), te se koriste metode hladnog prešanja kako bi se očuvala nutritivna vrijednost i bogatstvo mirisa i okusa. U sklopu uljare nalazi se i nova, moderna kušaonica. Kupiti i degustirati njihova maslinova ulja i proizvode možete u specijaliziranim trgovinama, u uljari, preko webshopa te u direktnom dogovoru sa OPG-om.

 

 

№1 in 4 Olive oil from Krk Island
№186 in 1804 Olive oil from Croatia

Food Type

Maslinovo ulje

Location

Otok Krk

Food Location

Vantačići 24, Vantačić

Reviews

4.8
(5 reviews)
Robin
The oil milling technology of this place was fascinating. My family and I had the opportunity to see how olive oil is produced. I was able to purchase some for my use at home. It was a lovely experience.
Klaus
This farm produces a lot of olive oil and the quality is organic. The olive trees are beautiful in their dark green leaves and the soil is fertile.
Miriam
This place is known for their olive products. I had an opportunity to purchase one of the best olive oils.
Britt
I visited this family farm and I was impressed how the olive oil milling has been passed down from generation to generation. They showed us how the olive oil is produced and their different varieties. I had the opportunity to purchase Extra virgin olive oil
Mateo
very good!!!
3 of 4 Olive oil from Krk Island based on rating