Vinski putevi otoka Visa

4.0
Share
Save

Ako želite začiniti razgledavanje otoka Visa sa nečim posebnim, vinske ture izvrstan su izbor za vas.

Otok Vis poznat je po svom vinu još od antičkog doba. Već je tada vinarstvo bilo jedna od glavnih grana viškog gospodarstva, i razvijalo se kroz stoljeća sve do Druigog svjetskog rata. Tijekom austrougarske vladavine Vis je bio jedan od naboljih i najvažnijih proizvođača vina koje se većinom izvozilo u sve kuteve tadašnje Austro-Ugarske. Ovo se razdoblje često naziva zlatnim dobom viškog vinogradarstva, tim više što se u tom periodu ekonomskog procvata grad Vis proširio gradnjom javnoh i privatnih objekata.

Složiti ćete se da je ovo poprilično impresivan životopis što se tiče vinogradarstva. Najfiniji rezlutat ove višestoljetne tradicije je ‘Vugava’, bijelo vino medenog okusa koje se radi od istiomene sorte bijelog grožda i ujedno je najpoznatije vino otoka Visa. Uz njega, to je i Plavac, poznati slatko crveno vino, jednako kvalitetno, pa će i ono zadovoljiti sva vaša očekivanja, čak i ona najveća.

Višani dobro znaju kako uživati u mediteranskom načinu života, a ako želite slijediti njihov primjer dogovorite vinsku turu po otoku Visu. Vidjeti ćete da je to doista fantastičan način za istraživanje otoka - naime, tijekom ture moći ćete upoznati lokalne vinare, prošetati se njihovim vinogradima, polgedati njihove vinske podrume i kušati njihova vina i proizvode, a sve to na nekim od najljepših lokacija na otoku.

 

Ako želite nagraditi svoje nepce i u isto vrijeme iskusiti otočki način života, ture možete rezervirati u Komiži (turistička agencija Alternatura) i u gradu Visu (turistička agencija Vis Rent, turistička agencija Paiz Travel)

See more about Island of Vis

№52 of 52 places in Island of Vis
№2030 of 2178 places in Croatia
№1 of 1 organized routes in Island of Vis
№11 of 11 organized routes in Croatia

Guides in this place

Place Type

organized routes

Location

Otok Vis

Place Location

Reviews

4.0
(7 review)
Mateo
very good!!!
In Island of Vis we found 52 places. Show results