Park Tuškanac

4.7
Share
Save

Na prostoru grada Zagreba nalazi se čak 17 park-šuma, a jedna od najljepših i najbližih samom centru grada veličanstveni je Tuškanac. Dovoljno je s prometne Ilice skrenuti u Dežmanov prolaz, pa iza Saloona uzbrdo lijevo, i odjednom ste u carstvu šumskog hlada. Umjesto buke tramvaja čuju se samo ptice, užurbane ulice zamijenilo je zelenilo stoljetnih stabala, a jedino društvo bit će vam tek pokoji usputni šetač. Šumski predio okružen je stambenim dijelom, mirnim ulicama u kojima se nalaze neki od najljepših zagrebačkih ljetnikovaca i vila s početka 20. stoljeća. U blizini su Dubravkin put, pješačka staza duga oko dva kilometra; Rokov perivoj, samotan park s elegantnim starim kućama iznimne arhitektonske vrijednosti; te brdo Cmrok, ljeti popularno izletište, a zimi sanjkalište. Kad god vam zatreba kratak bijeg iz gradske vreve, a nemate vremena za malo dalji izlet, ova tiha šumska utočišta koja se na obroncima Medvednice spuštaju prema središtu Zagreba idealno su rješenje. Na Tuškancu nemojte zaobići ljetno kino na otvorenom iz 1954. godine, bez premca najljepšu gradsku pozornicu za uživanje u filmovima.

See more about Zagreb

№22 of 64 places in Zagreb
№235 of 2178 places in Croatia
№4 of 15 City parks and squares in Zagreb
№12 of 112 City parks and squares in Croatia

Location

Zagreb

Place Location

PARK TUŠKANAC

Reviews

4.7
(6 reviews)
Mateo
very good!!!
Detlev
Loved the walk in the park and taking photos on the bridge and the structure that was there. Really satisfying.
Dominik
I spent most of my mornings jogging and walking through the quiet, beautiful, and long green roads around this park
Dorian
The kid had an amazing time when we visited the park and had many activities to play and do. They had fun and were entertained with other kids around.
Kern
I really enjoyed kayaking and hiking activities in Tushkaranac park. It was an amazing spot to engage in sporting events.
Tyson
The spectacular nature and panaromic view of Tushkaranac park was masterclass. I loved the serene envrionment with all my heart.Wonderful.
In Zagreb we found 64 places. Show results