Tvrđava Trsat

4.8
Share
Save

Trsat, za koji se prvi put čulo još davne 799. godine, idealno je mjesto za šetnju, kavu i razgledavanje znamenitosti. Prije svega Trsatskog kaštela koji potječe iz prapovijesti kad je bio samo osmatračnica. Svoj današnji izgled zahvaljuje svom posljednjem vlasniku, grofu Lavalu Nugentu, koji ga je kupio u prvoj polovici 19. stoljeća i obnovio kao obiteljski mauzolej. U neposrednoj blizini nalazi se Svetište Gospe Trsatske, jedno od najstarijih u Hrvatskoj, koje je u lipnju 2003. posjetio i papa Ivan Pavao II.

See more about Rijeka

№4 of 31 places in Rijeka
№490 of 2178 places in Croatia
№2 of 10 Historic buildings in Rijeka
№36 of 177 Historic buildings in Croatia

Guides in this place

Place Type

Historic buildings

Location

Rijeka

Place Location

Trg Riječke rezolucije 1, 51000, Rijeka

Reviews

4.8
(4 reviews)
Mateo
very good!!!
Amelia
My husband and i enjoyed exploring the castle especially the underground exhibition and gallery. One of a kind place to visit
Martin
I visited the Trsat castle and found it a very informative and interesting place to visit, with many things to do and see. I enjoyed exploring the beautiful gardens, the park, and the nature trail, having a drink at the wine bar, listening to music at the music venue, and eating at a cafe. I also liked going on the elevator down to the harbor where I had an opportunity to take in the fresh breeze off of the sea.
Vera
The castle is maintained, with a beautiful view of the whole city.
In Rijeka we found 31 places. Show results