Muzej soli

4.5
Share
Save

Želite li vidjeti kako se na tradicionalni način proizvodi sol, zanimaju li vas suveniri od soli ili biste htjeli kušati „cvijet soli“ kojeg mnogi zovu i „kavijarom soli“ – na pravom ste mjestu koje će vas odvesti u doista poseban svijet ninske solane, toliko drugačiji od svega što ste ikada vidjeli, doživjeli i kušali.

Muzejska priča o soli - koja institucionalni početak ima otvaranjem ninske Solane 1955. godine - počinje upoznavanjem s njezinim učincima na zdravlje kao i načinima eksploatacije te alata i opreme koji su se u tome koristili. Ovdje ćete također moći kupiti autohtoni hrvatski slani proizvod te degustirati znameniti „cvijet soli“ – francuski „Fleur de Sel“ koji je dokaz ekološke i tradicionalne proizvodnje, ali i točka na “i“ svakog vrhunskog jela. Obogaćen mineralima te sa brojnim zdravstvenim učincima, cvijet soli vrlo je cijenjen te dosiže cijenu nekoliko desetaka puta veću od obične soli.

Sve koji vole ukusna jela i slastice, sigurno će privući i suvenirska ponuda Muzeja soli sa proizvodima u kojima se ona koristi, kao što su čokolada i keksi različitih okusa koje jedinstvenima čini upravo primjena ninske cvijetne soli, doduše ograničene ponude zbog zahtjevne proizvodnje.

See more about Nin

№2 of 17 places in Nin
№132 of 2178 places in Croatia
№1 of 3 museums and galleries in Nin
№16 of 175 museums and galleries in Croatia

Location

Nin

Place Location

Ilirska cesta 7, 23232, Nin

Reviews

4.5
(8 reviews)
Sijmen
Anyone who loves to walk should visit here. It has a nice waterway and boat docks. I loved the serenity it offered.
Mateo
very good!!!
Sophie
The old, firm, and intertwinned buildings are quite strong for their age. I really enjoyed the tour through this location.
Hellena
Salt warehouses are worth visiting. I was joyful to see the sand of salt. Wonderful place.
Manuel
It was a wonderful experience exploring and learning how salt is stored and the whole traditional process of salt works
Dreen
This place is historic. It complemented our tour. We saw many industries built. A great place.
Konstantin
We visited the warehouses and had the chance to witness the salt production process and had the intresting history of salt production.
In Nin we found 17 places. Show results