Plaža Kolovare

5.0
Share
Save

Ponosna nositeljica Plave zastave, plaža Kolovare jedna je od najboljih i najomiljenijih zadarskih plaža.

Nalazi se u blizini centra grada i slijedi sve odredbe certifikata Plave Zastave te je u potpunosti opremljena svom potrebnom infrastrukturom, uključujući i onu za osobe sa invaliditetom (sa posebnim toaletima prilagođenima invalidskim kolicima te hidrauličnom rampom). Infrastruktura plaže uključuje toalete, vanjske tuševe i kabine za presvlačenje. Suncobrani i ležaljke se mogu iznajmiti, a uz samu plažu pronaći ćete brojne ugostiteljske objekte, beach bar, kafiće i restorane koji nude sve od sladoleda i bezalkoholnih pića do kompletnog menija za ručak. Ovdje su također dostupne i prva pomoć i spasilačka služba, a potonja se nalazi na platformama za promatranje. Radno vrijeme spasilačke službe je od 10 do 18 sati. Od rekreativnih aktivnosti tu su dječje igralište te tereni za odbojku i nogomet. Što se tiče same plaže, njen sjeverni dio nalazi se u blizini povijesnog dijela Zadra, a južna strana se stapa sa okolnom borovom šumom. Teren plaže je djelomično šljunčan i dijelom betoniran te vrlo dobro održavan. (Usluge određene Plavom Zastavom zajamčene su u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna).

See more about Zadar

№10 of 54 places in Zadar
№983 of 2178 places in Croatia
№5 of 15 public beach in Zadar
№725 of 790 public beach in Croatia

Guides in this place

Place Type

public beach

Location

Zadar

Place Location

Kolovare ul. 11, 23000, Zadar

Reviews

5.0
(2 reviews)
Egon
My daughter had a fun time spending time in this amazing location. I loved how they were equipped with items for the disabled, which allowed me to have fun just like the rest of the people. It was refreshing to be outside with family.
Anne
My experience at Kolovare beach remains fresh in my mind. It was a trip indeed worth it. The beach is super clean and the waters are clear. There are modern-day outdoor heated showers and a lot of changing booths. It's definitely a five-star from me.
In Zadar we found 54 places. Show results