Institut Plavi svijet

5.0
Share
Save

Osnovni cilj Instituta Plavi svijet je istraživanje i zaštita mora i organizama koji u njemu žive te edukacija o potrebi očuvanja morskog ekosustava i ugroženih morskih vrsta. Njihov istraživački rad usmjeren je na velike morske kralježnjake budući da je njihova uloga u ekosustavu od neprocjenjive važnosti.
Institut Plavi svijet je 2003. godine otvorio Lošinjski edukacijski centar o moru (LMEC) u Velom Lošinju – prvi centar ovakve namjene na istočnoj obali Jadranskog mora. LMEC je središnja točka za prezentaciju rada Instituta Plavi svijet, a postao je turistička atrakcija i edukacijska jezgra u regiji. U centru se postavljaju stalne i povremene izložbe kao i interaktivne multimedijske prezentacije. Redovito se održavaju radionice i predavanja za posjetioce raznolike tematike i usmjerene na sve dobne skupine. Institut Plavi svijet kontinuirano nastoji poboljšati i osvježiti program s najnovijim znanstvenim saznanjima i sadržajem.
I vi možete pridonijeti zaštiti morskog okoliša primjenjujući ekološki svjestan pristup te podržavajući njegovu zaštitu. Također, možete se priključiti programu “Usvojite dupina” i simboličnim usvajanjem podržati rad Instituta Plavi svijet. Želite li postati usvajatelj, možete to učiniti osobno u Lošinjskom edukacijskom centru o moru u Velom Lošinju ili on-line putem internetske stranice Instituta odabirom usvajateljskog paketa po svojoj želji.

See more about Losinj Island

№12 of 19 places in Losinj Island
№1203 of 2178 places in Croatia
№1 of 4 museums and galleries in Losinj Island
№50 of 175 museums and galleries in Croatia

Location

Otok Lošinj

Place Location

Kaštel ul. 24, 51551, Veli Lošinj

Reviews

5.0
(7 review)
Mateo
very good!!!
In Losinj Island we found 19 places. Show results