Otok Lošinj

4.5
Share
Save

Otok Lošinj i njegova dva glavna sela, Mali Lošinj i Veli Lošinj, izuzetno su popularna mjesta za odmor kombinirajući plažu, kulturu i planine. Otok je dug 31 km i odvojen je od otoka Cresa uskim kanalom. Sjeverozapadni dio otoka strm je i stjenovit, istočna je obala ravna, a na jugoistočnom dijelu su brojne uvale. Mali Lošinj je veći grad i bio je važno brodograđevno središte. U blizini je prekrasnog zaljeva Cikat, pokrivenog gustom borovom šumom. Veli Lošinj je manji i zapažen po lijepim baroknim kućama koje okružuju njegovu malu luku. Iz Lošinja postoje trajekti za otok Susak, poznat po ronjenju. U blizini Lošinja su pješčani otok Susak, cvjetni otok Ilovik i stjenoviti otok Unije te manji otočići.Lošinjski kulinarski festival početkom svibnja trebao bi biti na jelovniku svakog gurmana. Oko 20 lokalnih restorana sudjeluje u prikazivanju lokalnih specijaliteta kroz degustacije, natjecanja, gastronomske šetnje i seminare.Do sjevernog Jadrana najbolji je način doći do otoka putničkim brodom koji vozi od Rijeke do Cresa i Malog Lošinja ili brojnim trajektima iz Pule i Cresa.

№379 in Islands of Croatia

Explore the place near Otok Lošinj

Cres
4.4 (8 review)
2km
Otok Lošinj
5.0 (1 review)
2km
Otok Lošinj
4.0 (1 review)
11km
Otok Lošinj
4.5 (4 review)
13km
Otok Cres
4.8 (7 review)
13km
Otok Cres
4.8 (7 review)
15km
Martinščica
4.0 (1 review)
15km
Otok Lošinj
5.0 (1 review)
18km

View More

Explore the food near Otok Lošinj

Otok Lošinj
4.7 (3 review)
Otok Lošinj
4.4 (14 review)
Otok Lošinj
4.6 (11 review)
Otok Lošinj
4.4 (18 review)
Otok Lošinj
5.0 (1 review)

The Otok Lošinj Maps


Reviews

4.5
(8 reviews)
Mateo
very good!!!
Keth
My visit to Loshinj Island involved going to the best art museum. The paintings,arts and statues were amazing. A place not to miss.
Daren
The forest park in Loshinj Island is a place to walk, bike and take a swim. We were priviledged to enjoy all those activities. A good place.
De
Swimming in water parks was wonderful. I loved how it was designed and painted with beautiful colors. Loshinj is the place that meets tour needs.
Sarah
My trip to Loshinj Island was the best moment of my life. I went to the beaches with very smooth sand. Sunbathing is what I liked so much.
Abraham
Adventure to Nature and wildlife areas in Loshinj was amazing. Our team enjoyed the best experience looking at the beautiful moves of dolphin. Very interesting
Wesley
My sister liked about the hiking trail in Loshinj. It was an activity on the mountaineering trail. Amazing.