Dubrovnik

4.6
Share
Save

Već tijekom 14. i u 15. stoljeću Dubrovnik je, uz Veneciju i Anconu, najznačajnije pomorsko-trgovačko središte na Jadranu.Zlatno doba Dubrovačke Republike nastupa u 16. stoljeću kada sjaj i moć Mletačke Republike jenjava.Opća kriza pomorstva na Mediteranu u 17. stoljeću pogodila je i dubrovačku pomorsku trgovinu. Katastrofalni potres 1667. doveo je Dubrovačku Republiku u kritično razdoblje borbe za opstanak i političkog očuvanja nezavisnosti. 18. stoljeće donosi Dubrovniku priliku za gospodarskom obnovom u pomorskoj trgovini pod neutralnom zastavom i tako dočekuje Napoleonovo ukinuće Dubrovačke Republike 1808. Bečkim kongresom 1815. dubrovačka regija je pripojena ostalom dijelu Dalmacije i Hrvatske i od tada dijele zajedničku političku sudbinu.Danas se naziva ' Biserom Jadrana. ' S takvim nadimkom teško je ne ostati ravnodušan kada posjetite grad Dubrovnik.Za Dubrovnik se može reći kako je elitno odredište i jedan od najljepših gradova na Mediteranu.Sklono tome, poznati irski književnik i Nobelovac, George Bernard Shaw, jednom je rekao da bi "oni koji traže raj na Zemlji trebali doći u Dubrovnik i pronaći ga". Suvremeni se Dubrovnik sastoji od bajkovitog Starog grada i gusto naseljenih predgrađa, spektakularnih plaža i Elafitskih otoka.Dubrovnik je prepun zapanjujuće arhitekture i skulpturalnih detalja, a može se pohvaliti slikovitim starim crkvama, samostanima, muzejima i fontanama koje se urežu u sjećanje svakom posjetiocu i postaju dio njega zauvijek.

№1 in Cities of Croatia

Download local gides of Dubrovnik
This is the best way to know Dubrovnik

Top gides from Dubrovnik

View More

Explore the place near Dubrovnik

Dubrovnik
4.4 (8 review)
567m
Dubrovnik
5.0 (1 review)
1km
Dubrovnik
4.3 (4 review)
1km
Dubrovnik
4.0 (4 review)
1km
Dubrovnik
4.6 (15 review)
1km
Dubrovnik
4.5 (4 review)
1km
Dubrovnik
4.0 (1 review)
1km
Dubrovnik
4.5 (2 review)
1km

View More

Explore the food near Dubrovnik

Dubrovnik
5.0 (1 review)
Dubrovnik
4.4 (5 review)
Dubrovnik
3.6 (5 review)
Dubrovnik
4.6 (5 review)
Dubrovnik
4.6 (5 review)
Dubrovnik
4.8 (5 review)
Dubrovnik
3.8 (6 review)
Dubrovnik
4.0 (3 review)

The Dubrovnik Maps


Reviews

4.6
(71 reviews)
Niklas
I loved the excellent beach views and general beauty of the city. I felt great to be in the same place that Game of Thrones was filmed in.
Emilia
I found that the beaches in Dubrovnik provided an enchanting walking experiences. I enjoyed the night walks around the beach.
Mikhail
Good place in Croatia
Amelia
We had a wonderful experience admiring the lovely scenery. The fantastic art collection in various art museums also caught our attention.
Mark
This is a place in which everything beautiful from the architecture of not only different eras but also different cultures has mixed. Dubrovnik is like Greece, Austria and Venice together at the same time.
Jonas
As a history enthusiast, I was happy to visit the historical sites in Dubrovnik, because it was a learning experience for me.
Antonio
Dubrovnik's old town is amazing! Ancient stone, fortresses, churches with columns and the endless blue sea