Ako tražite široku ponudu specijaliteta autohtonih okusa pripremljenih na nove načine te poslužene u izvornom ambijentu, tada je nacionalni restoran Lička kuća lokacija koju morati posjetiti. Ono što ih već godinama čini jednim od popularnijih i kvalitetnijih gastro mjesta jest činjenica da temeljce spravljaju isključivo od povrća i mesa iz lokalnih proizvodnji dok tijesta i slastice proizvode u vlastitoj pekarnici, a meso obrađuju u vlastitoj mesnici.. U restoranu se koriste moderne tehnike pripreme hrane, primjerice u zrenju mesa, u hladnom i toplom dimljenju mesnih prerađevina kao što su vlastita proizvodnja kobasica, u produkciji vlastite tjestenine ili pak u proizvodnji lokalnog izvornog namaza – Ličke base. Na bogatom jelovniku mogu se pronaći jela kao što je „Lički zavežljaj“ u kojem se gostima servira jelo koje simulira janjeće pečenje s prilogom iz peke, ali spravljeno u malim porcijama ili „Orzoto od janjetine“ u kojem se spretno spaja tradicionalna žitarica ječam zajedno sa redukcijom tamnog Velebitskog piva i vlastitog španjolskog temeljca od junećih kostiju uz pirjano meso janjetine iz Like.